in

U Sjenici jutros -30, Asmir Kolašinac otkriva kakav je osjećaj

Informacija da su u Sjenici zabilježene ekstremno niske temperature nije nikakva novost. Vijekovima unazad ovo mjesto poznato je po surovim vremenskim uslovima koji djeluju nepodnošljivo ljudima iz „pitomih“ krajeva, dok Sjeničanima predstavljaju svakodnevnicu.

Više o ovom fenomenu govorio je najpoznatiji Sjeničanin – legendarni atletičar, Asmir Kolašinac.

„Jutros je zvanično zabilježeno -23 stepena, međutim mjerna stanica na kojoj je ta temperatura izmerena se nalazi na jednom brdu iznad grada, tako da rezultati ne oslikavaju realnu situaciju. U centru grada izmjereno je čak -30 stepeni“, tvrdi sportista.

Kolašinac objašnjava i kako se stanovnici ovog mjesta u Sandžaku nose sa ekstremno niskim temperaturama.

„Mi smo navikli na ovakve vremenske uslove, nije minus ništa novo za nas. Uvijek se spremimo za tešku zimu. Kuće uglavnom imaju dobru izolaciju, grejemo se kombinovano, i što je jako bitno – dobro se hranimo. Način ishrane u ovom kraju je drugačiji. Ishrana obiluje proteinima, jedemo dosta suhomesnatog, kajmak i naravno – sjenički sir“.

Naš najbolji bacač kugle složio se sa konstatacijom da oštra klima stvara čvrste ljude.

„Klima sigurno utiče i na ljude. Sigurno je da su ljudi u ovom kraju tvrdi, čvrsti. Uslovi su zaista surovi ali svi smo navikli na njih. Zanimljivo je to da u Sjenici nikada nije zabilježen tropski dan, gotovo sigurno smo u Srbiji, a verovatno i na Balkanu, jedini grad koji to može da kaže. Čak i kad dođe ljeto, noći u Sjenici su ledene“, ističe Kolašinac.

Asmir Kolašinac se osvrnuo i na ono u čemu mu nema ravnog – bacanje kugle.

„Takmičenja su krenula. Beležim prilično dobar početak godine, 2021. godinu sam završio sa najboljim rezultatom na svijetu. Ono što sledi i za šta se spremam, to je Svjetsko prvenstvo u Beogradu 18. marta“, završava Kolašinac.

Izvor Nova.rs

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Stanovnici FBiH na kocku dali 1,5 milijardi KM

Usame: Svi uz Muamera Zukorlića bili su “ashabi”, a doći će i muftijini “tabi'ini“