in

U Sarajevu osvanuli plakati : “I ti si potreban za odbranu BiH”

U centru Sarajeva polijepljeni su plakati na kojem je natpis “I ti si potreban za odbranu BiH”. Radi se o dobro poznatom plakatu Teritorijalne odbrane Bosne i Hercegovine. Još uvijek nema potvrde ko stoji iza lijepljenja spomenutih plakata.

Najmanje četvero državnih tužilaca zatražilo je u petak hitno formiranje predmeta protiv Milorada Dodika zbog njegovih izjava kojim prijeti teritorijalnom integritetu BiH.

Državni tužilac Džermin Pašić putem službenog maila uputio inicijativu za hitno formiranje predmeta protiv Dodika. Njegovu inicijativu ubrzo su podržali tužioci Izet Odobašić, Elvira Stanojlović i Saša Sarajlić. Svi oni su zatražili formiranje predmeta zbog Dodikovih izjava u kojima prijeti teritorijalnom integritetu BiH, ali i reakciju Tužilaštva BiH u vezi sa zakonima koje je ove sedmice proglasila predsjednica RS-a Željka Cvijanović, a koji se odnose na osporavanje “Inzkovog zakona” o zabrani negiranja genocida, piše istraga.ba.

“Poštovani, u odnosu na medijske istupe člana Predsjedništva BiH Dodik Milorada u kojima iskazuje prijetnje teritorijalnom integritetu i najvišim institucijama BiH, na način u kojem se u stepenu osnova sumnje ispunjavaju obilježja krivičnog djela iz Glave XVI Krivičnog zakona BiH, ukoliko to već nije učinjeno, iniciram hitno formiranje predmeta, a sve sa ciljem pravovremenog djelovanja Tužilaštva BiH i krivičnopravne zaštite integriteta BiH”, naveo je u svom dopisu tužilac Pašić.

Prijavi post

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Objavio sandzaklive

Foto: Mediji

Tragedija: Preminuo muškarac dok je na svadbi igrao kolo u restoranu

Foto: Mediji

Mekka: Nema više distance u Mesdžidul Haremu