in

U ramazanu se osjećam tako jakim

Villarreal se senzacionalno plasirao u polufinale Lige prvaka eliminisavši Juventus i Bayern, a jedan od ključnih igrača Žute podmornice je nizozemski reprezentativac Arnaut Danjuma koji odlične partije pruža tokom odabranog muslimanskog mjeseca ramazana.

Iako je manje poznato, Danjuma je prilično religiozan o čemu svjedoči i njegova fotografija i objava nakon eliminacije Bayerna u kojoj je napisao “Elhamdulillah”.

Prije toga, Danjuma je publicao i fotografiju sa jakom porukom:

“Pobjeda dolazi od Allaha”, napisao je krilini napdač koji je govorio i o postu u ramazanu.

“Da budem pošten i teško je, ali i lagano postiti. Teško jer ne možeš jesti, a lako jer sam to radio i prije. Tokom ramazana razvijete takvo stanje uma da ne osjećate glad i ono što stalno ponavljam, moje tijelo se osjeća tako jakim tokom ramazana. To je nevjerovatno, subhanallah. Ne šalim se, nakon ramazana moje tijelo je u savršenoj formi. Ne treba mi hrana za trening ili voda dok igram.
Fizički napredak tokom ramazana je nevjerovatan, elhamdulillah. Razumljivo, na početku je teško jer se tijelo mora navići na treninge i utakmice bez jela i pića, ali kada se to desi onda je lako. Zadovoljstvo je još veće kada znaš da to radiš u ime Allaha dž.š. i da radiš sve to na terenu bez problema”, kazao je Danjuma.

Sjajni nogometaš je ove sezone odigrao 31 utakmicu za Villarreal u svim takmičenjima i postigao je 14 golova uz četiri asistencije. Bio je strijelac protiv Bayerna za pobjedu u prvom meču, a pogađao je i protiv Juventusa u revanšu u Torinu.

(Klix)

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Elma Elfić Zukorlić ispunila muftijin amanet, Internacionalni Univerzitet je od sada akreditovan

Specijal N1: “Vučić više neće moći igrati igru s Dodikom” /VIDEO/