in

U Podgorici sjedište Regionalnog centra za borbu protiv sajber kriminala

blank

Regionalni centar za borbu protiv sajber kriminala i za sajber bezbjednost biće u Podgorici, kazao je premijer Crne Gore Dritan Abazović.

“Čast mi je da vas obavijestim da će sjedište Regionalnog centra za borbu protiv sajber kriminala i za sajber bezbjednost biti u Podgorici. Uspjeli smo u onome što smo pokrenuli 29. marta zajedno sa rektorom Univerziteta Crne Gore, predajući pismo namjere ambasadoru Timonijeu”, istakao je crnogorski premijer.

Ambasador Francuske u Crnoj Gori Kristijan Timonije obavijestio je premijera Abazovića o tome da je Podgorica izabrana za sjedište pomenutog Regionalnog centra, koje će biti u Naučno-tehnološkom parku u Podgorici.

Autopijac.com

“Veliko priznanje za našu državu i Univerzitet Crne Gore. Izgradili smo povjerenje najvećih saveznika. Crna Gora je zaista lider na Zapadnom Balkanu. Nastavljamo dalje, još snažnije, odlučnije i konkretnije. Radimo velike stvari za našu državu“, zaključio je Abazović ovim povodom.

Riječ je o projektu francuskog Ministarstva za Evropu i vanjske poslove koje je u februaru ove godine pokrenulo projekat osnivanja Francuskog centra za ekspertizu bezbjednosti u Jugoistočnoj Evropi, s cilje da Centar bude nadležan za zemlje Zapadnog Balkana.

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

FIFA suspendovala FK Novi Pazar

Rusima se svi smeju – Ruska protivzračna odbrana uništava vlastiti položaj (VIDEO) – Sandzaklive.rs