in

U Novom Pazaru još 110 novoobolelih od korona virusa

U Novom Pazaru je, prethodnog dana, testiranjem registrovano još 110 osoba zaraženih korona virusom ili 38 odsto od ukupnog broja testiranih.

Brzim antigenskim i PCR testom uzorkovano je 289 pacijenata. Od 183 proverena brzim antigenskim testom, 60 je bilo pozitivno, a PCR metodom provereno je 106. U toj grupi od 54, kod kojih je potvrđena infeksiva, 50 su iz Novog Pazara.

Na kovid odeljenjima, u novopazarskoj Opštoj bolnici, povećan je broj hospitalizovanih pacijenata. U poslednja 24 sata, na bolničkom lečenju je 56 inficiranih. Najviše obolelih je iz ovog grada.

Autopijac.com

Životno ugroženih je petoro i oni su priključeni na respiratore i tri pacijenta su na kiseoničkoj terapiji.

I juče je bilo više prijema od otpusta sa lečenja. U bolnicu je primljeno 12 obolelih – šest iz Novog Pazara, tri iz Raške, dva iz Sjenice i jedan iz Tutina, a na kućno lečenje je otpušteno osam pacijenata.

U kovid ambulantama, zbog velikih gužvi, na pregled se čeka i po nekoliko sati. Minulog dana, pregledano je 377 – 221 pacijent bio je na prvom pregledu zbog simptoma zaražavanja korona virusom i 156 bili su na kontrolnom pregledu. (Danas)

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

SDP – Prijetnje Vučiću shvatiti ozbiljno

Obilježena 28. godišnjica stradanja šestero djece na sankanju na Alipašinom Polju