in

U Banjoj Luci najavljen narodni skup podrške RS-u s porukom “Svi na jednom mjestu kao 1992.”

Skup, odnosno protest, će biti organizovan na banjalučkom Trgu Krajine pod sloganom “Sloboda”, a kako su poručili iz organizacije, žele izraziti nezadovoljstvo nedavnom odlukom visokog predstavnika Christiana Schmidta da suspenduje Zakon o nepokretnoj imovini RS-a.

Tom odlukom, Schmidt je spriječio zloupotrebu državnog zemljišta na entitetskom nivou, no lider SNSD-a Milorad Dodik kazao je da njegovu odluku neće poštovati.

Predsjednik BORS-a Aleksandar Savić kazao je kako se “moraju poštovati najviši organi RS-a” i da je “RS zavjet svih građana”, te ih uz riječi “svi na jednom mjestu kao 1992. godine” pozvao da izađu na proteste i “borbu u mirnodopskim uslovima”.

Portparol SNSD-a Radovan Kovačević rekao je da ova stranka u potpunosti podržava najavljeni skup te da mu se raduje, a zatim je RS nazvao državom kazavši kako će se “na skupu dokazati da ovaj narod i država nisu pokoreni”. Osim SNSD-a, skup su podržale i druge stranke iz vladajuće koalicije u RS-u.

Izvor: klix.ba

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Bitka na Bedru nije puki historijski događaj, već učitelj i svjetiljka koja muslimanima obasjava put slave i dostojanstvenog života

Srbija/”Nisam znao da je DIPLOMA LAŽNA, dobio sam je NA POKLON od pokojnog oca!”