in

Tužilaštvo BiH se želi uključiti u proces istrage o uzroku smrti Muamera Zukorlića

Državno tužilaštvo Bosne i Hercegovine je pokrenulo proceduru da se uključi u proces istrage o uzroku smrti muftije Muamera Zukorlića, saznaje Prva televizija.

– Državno tužilaštvo BiH je pokrenulo proceduru da se uključi u proces istrage, jer je muftija Zukorlić bio i državljanin te zemlje, a i mi smo kroz krivičnu prijavu zatražili da se formira međunarodna ekspertiza, koja bi izvršila ekshumaciju i obdukciju da bi se cjelokupna istraga uradila na najbolji mogući način, da ne bi sutra bilo ko ostavio tragove sumnje u konačne rezultate istrage – kazao je sin muftije Zukorlića, Usame Zukorlić za Prvu TV, prenosi B92.

Porodica je krivičnu prijavu protiv nepoznate osobe podnijela Republičkom tužilaštvu u Srbiji, a nadležnost je preuzelo Više tužilaštvo u Novom Pazaru.

Prije nekoliko dana, aktuelni predsjednik SPP-a Usame Zukorlić podnio je Republičkom javnom tužilaštvu Srbije krivičnu prijavu protiv N.N. osoba, kao i laboratorijske nalaze koji, kako vjeruje, ukazuju da njegov otac Muamer Zukorlić nije umro prirodnom smrću.

On je prethodno i na konferenciji za novinare rekao da porodica sumnja da je nekadašnji lider SPP-a otrovan i da je to razlog njegove smrti prije nešto više od pet mjeseci.

Naveo je da je porodica dobila rezultate iz dvije nezavisne laboratorije i precizirao da je jedna laboratorija utvrdila da postoji visoka vjerovatnoća da je testirana osoba bila otrovana teškim metalima, a da je druga laboratorija zaključila, na osnovu uzorka koji su dobili, da je osoba bila otrovana hranom.

Muftija Zukorlić iznenada je preminuo 6. novembra prošle godine, a tada se iz medija čulo da je uzrok srčani udar.

Hr

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Udarali se motikama, kaiševima i stolicama iz kafića (Video)

Koliki je rok trajanja meda