in

Turska zabrinuta zbog rasističkog odnosa prema novopazarskim timovima

U saopštenju portparola Ministarstva, a nekadašnjeg ambasadora Turske u Srbiji, Tanžu Bilgića, navodi se i da su sa žaljenjem primili vest da je Rukometni klub Novi Pazar istupio iz Arkus lige zbog toga što niko nije procesuiran zbog “rasističkih slogana i isticanja plakata sa likom ratnih zločinaca od strane navijača Crvene zvezde”.

“Ti slogani vređaju, ne samo našu bošnjačku braću i sestre, već i sećanje na našu zajedničku istoriju sa ovim regionom. Smatramo da bi sport trebalo da bude instrument za učvršćivanje mira i prijateljstva među zajednicama i verujemo da će odgovorni za taj incident biti što pre kažnjeni”, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Turske.

Tim povodom, dodaje se u saopštenju, Ministarstvo podvlači da je privođenje ratnih zločinaca pravdi važno za postizanje pomirenja u regionu i sprečavanje sličnih zločina.

Rukometni klub Novi Pazar istupio je iz Arkus lige Srbije zbog dešavanja na utakmici protiv Crvene zvezde u Beogradu, kada su na nacionalnoj osnovi vređani od strane navijača domaće ekipe.
(Radiostoplus)

Prijavi post

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Objavio sandzaklive

Lažna akcija novi trik trgovaca u Srbiji: Nalijepe preko cijene istu, i misle da nećemo primijetiti

Ova scena iz filma Toma je trebala da bude izbačena