Turska vakcina TURKOVAC ne izaziva nikakve nuspojave
in

Turska vakcina TURKOVAC ne izaziva nikakve nuspojave

Planirano je da serijska proizvodnja turske vakcine započne prije zime. Prema riječima ministar zdravlja Fahrettin Koca, serijska proizvodnja pomenute vakcine trebala bi krenuti najvjerovatnije za dva mjeseca.

Na turskoj inaktivnoj vakcini protiv koronavirusa TURKOVAC nisu primjećene nikakve nuspojave.Kako javlja TRT, u okviru studije ispitivanja treće faze vakcine TURKOVAC, do sada je vakcinu primilo 46 od 650 dobrovaljaca i saopćeno je da nisu primjećene nikakve nuspojave. Drugu dozu vakcine dobrovoljci će primiti nakon 28 dana.Planirano je da serijska proizvodnja turske vakcine započne prije zime. Prema riječima ministar zdravlja Fahrettin Koca, serijska proizvodnja pomenute vakcine trebala bi krenuti najvjerovatnije za dva mjeseca.Republika Turska do sada je pokazala visok nivo organiziranosti toko trajanja pandemije, a proizvodnja sopstvene vakcine doprinijet će globalnoj borbi protiv vrisua korona. Također, na ovaj način, Republika Turska se svrstava u malu grupu zemalja koje su uspjele uz pomoć vlastitih resursa razviti vakcinu protiv širenja virusa korona.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dješavanjima u Sandžaku i šire zapratite našu facebook stranicu SandzakLive OVDJE

Prijavi post

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Objavio sandzaklive

Snažan zemljotres pogodio područje Zenice

Snažan zemljotres pogodio područje Zenice

Umetnik iz Novog Pazara naslikao je nestvarnu sliku Jelene Karleuše

Umetnik iz Novog Pazara naslikao je nestvarnu sliku Jelene Karleuše