in

Turska donira Crnoj Gori 100 hiljada Sinovak vakcina, ljudskost ne poznaje granice

Turska je donirala Crnoj Gori 100 hiljada doza vakcina, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja. 

Navode da je to dogovoreno tokom sastanka ministarke zdravlja Jelene Borovinić-Bojović u Ankari, gdje se srela sa turskim kolegom Fahretinom Kodžom. 

Turska je donirala vakcine kineskog proizvođača Sinovak.

Narednih dana se očekuje da procedura bude finalizovana. 

“Ovaj gest države Turske dokazuje da granice i ljudskost ne poznaju ni granice ni bilo kakve razlike. Gest Ministarstva zdravlja i kolege Fahretina Kodže, Crna Gora će znati da cijeni”, poručila je ministarka Borovinić-Bojović.

Iz Ministarstva podsjećaju da su ranije ministarka zdravlja Crne Gore i njen turski kolega, tokom zvaničnog susreta u Ankari, dogovorili saradnju u najmanje tri oblasti.

“Na prvom mjestu je mogućnost liječenja državljana Crne Gore u državnim bolnicama Turske o trošku našeg Fonda za zdravstveno osiguranje, zatim usavršavanje naših ljekara u turskim bolnicama, a kao posebno značajna sfera je pomoć prilikom digitalne transformacije zdravstvenog sistema u kojoj je Ankara dostigla impresivne rezultate.

U zvaničnoj posjeti Turskoj od 4. do 8. oktobra, u delegaciji koju predvodi ministarka zdravlja su i savjetnik predsjednika Vlade za pravna pitanja Ivan Šikmanović, generalni direktor Direktorata za digitalno zdravlje Ministarstva zdravlja Aleksandar Sekulić, generalni direktor Direktorata MZ za projekte (IPA), inovacije i zdravstveni turizam Luka Đukanović i samostalna savjetnica Sandra Damjanović”, navode iz Ministarstva. 

Prijavi post

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Objavio sandzaklive

HAPŠENJE U NOVOM PAZARU! Policja pronašla kokain! Dva lica isključena iz saobraćaja zbog droge

U NOVOM PAZARU KIVNI: Novčane kazne za igrače