in

Turska će nastaviti sa ekonomskim ulaganjima u Srbiju

ANKARA – Turska će nastaviti sa velikim ekonomskim ulaganjima u Srbiju i region, izjavio je danas predsednik srpskog parlamenta Ivica Dačić i ocenio da su odnosi dve zemlje na veoma visokom nivou.
Dačić je posle sastanka sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom rekao da je u fokusu razgovora bila izgradnja autoputa Beograd-Sarajevo.

„Erdogan je rekao da je cilj na kome će posebno insistirati izgradnja autoputa Beograd-Sarajevo. Kada kažem posebno insistirati, mislim na bosansko-hercegovačku stranu i prevazilaženje svih nesporazuma koji tamo postoje i izrazio je spremnost da se i on lično i Turska angažuju u normalizaciji odnosa u BiH“, rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima, konstatovan je veliki napredak u odnosima dve zemlje.„Motor prijateljstva i međusobnog poverenja koje postoji između Turske i Srbije svakako je prijateljstvo između Erdogana i Vučića“, istakao je predsednik skupštine.
Dačić je rekao da je turski predsednik izrazio velika očekivanja od sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem koji će se održati u subotu.
Tanjug

Prijavi post

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Objavio sandzaklive

JE GOOGLE STVARNO ISKREN KADA GOOGLE: Koliko oglasi zaista utječu na rezultate pretraživanja

WHATSAPP JE ZAUSTAVIO NA 43 TELEFONA: Lista uređaja koji više neće moći koristiti popularnu aplikaciju