in

TUGA: Pronađena tela nestale porodice Ðokić

Nedaleko od zapaljenog automobila porodice Đokić pronađena su njihova tela, saznaju “Novosti”.

Podsetimo, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je policija u potrazi za porodicom Đokić iz Aleksinca, koja je nestala pre pet dana, angažovala sve jedinice istakavši da se nikada do sada nije desilo da nestane cela jedna porodica bez ijednog motiva.

„Digli smo helikoptere, angažovani su ronioci Žandarmerije, tražimo ih na sve strane, proverili smo stan, razgovarali sa svim članovima njihove porodice, tražimo ih i dalje“, rekao je ministar Vulin u jutarnjem programu televizije Pink i dodao da je reč o nekonfliktnoj porodici koja nema nikakvu problematičnu prošlost.

Ministar je pozvao sve ljude koji imaju bilo kakvu informaciju vezanu za porodicu Đokić da se jave i ukazao da policija neće odustati od potrage za članovima ove porodice.

foto: MUP

Podsetivši da su ronioci Žandarmerije pretražili celo Bovansko jezero i da u njemu nisu ništa našli, ministar je rekao da su i helikopteri pretraživali teren i da ni oni, takođe, nisu ništa pronašli.

Prema njegovim rečima, prilikom nestanka članovima porodice su se istog sekunda isključili mobilni telefoni.

Ministar Vulin je ukazao da je ovo slučaj koji pokazuje koliko bi bilo važno da imamo biometrijske kamere, jer bi smo znali šta se desilo.

„Potrebno nam je da koristimo najsavremenije tehnologije da spasavamo ljudske živote, a ne da bi se nekome petljali u privatni život. Zato nam je potreban novi zakon o policiji“, istakao je ministar Vulin.

Naglasio je da bi se donošenjem ovog zakona stvorio pravni okvir koji bi omogućio da na svakom magistralnom putu imamo kamere koje detektuju tablice i lica i koje bi pokrile najveći deo Srbije.

„Ne radimo mi to da bismo videli gde idete popodne, ali su važne kada se nešto ovako desi, jer se uključe sve slike i kamere. Operativac sada mora da gleda kameru onoliko koliko traje snimak, 24 sata, a da imamo ove kamere ne bismo izgubili to dragoceno vreme jer bismo podatke imali za nekoliko minuta“, rekao je ministar policije.
Espresso

Prijavi post

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Objavio sandzaklive

Izvor: Indeksonline

Novi Pazar u centru pažnje ovogodišnjeg Međunarodnog festivala sportskog filma

Izvor: Sandzak Danas

VIDEO | Dodik vrijeđao BN, novinarka odgovorila: Vi ste ratni profiter!