Foto: Nova
in

Tržišna inspekcija protiv SBB-a, nezakonito naplaćivali još i slanje računa

Nakon što je Efektiva sredinom maja meseca, protiv SBB-a podnela prijavu zbog naplate izdavanja računa, tj povećanja računa za 100 din, tržišna inspekcija je donijela rešenje kojim je naloženo SBB-u da obustavi ovu praksu!

Dakle, još tokom aprila, SBB je svoje korisnike obavestio da će povećati mesečne račune onim potrošačima koji ne pređu na elektronsku dostavu računa. To je faktički značilo da SBB počinje da naplaćuje štampanje i izdavanje računa u papirnom obliku, što je izričito zabranjeno članom 12. stav 4. Zakona o zaštiti potrošača.

Efektiva je odma reagovala, obavestila SBB, ali je dobila odgovor kojim se njena primedba odbija, ali uz potvrdu da JESU u pravu.

Dokaz: odgovor SBB-a!

Zatim su se prijavom obratili Tržišnoj inspekciji, koja je dva mjeseca nakon toga, donela rešenje kojim se kompaniji SBB nalaže da obustavi naplatu izdavanja računa. Suštinski, to znači da bi SBB sada trebalo da vrati visinu računa na onu od pre povećanja, a da svoje potrošače obešteti za period od tri meseca nezakonitog uvećanja za po 100 din mesečno!

Dokaz: Pismo tržišne inspekcije!

Efektiva je kontaktirala predstavnike SBB-a, ponudila ovoj kompaniji da dobrovoljno obešteti potrošače, tj svima vrati ono što je do sada naplaćeno putem uvećanja od 100 din. Predlog efektive, za sada nije prihvaćen, iako je jasno utvrđeno da je došlo do kršenja Zakona, te da će protiv odgovornih lica biti podneta prekršajna prijava!

Pozivamo korisnike SBB-a da se jave radi pokretanja besplatnog potrošačkog spora. Postupkom se traži povraćaj novca i ukidanje buduće naplate. Zainteresovani mogu da nam se jave na [email protected]

(Efektiva)

Prijavi post

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Objavio sandzaklive

Foto: Radio Sto Plus

Vojnik je poginuo na Pešteri tokom snimanja promocije trgovaca oružjem

Foto: Mediji

Zukorlić: Apsolutno neprihvatljivo da nema Bošnjaka u Vladi Crne Gore