in

Tiodorović: Produženi raspust će imati efekta samo ako se deca ne budu okupljala

BEOGRAD – Epidemiolog i član republičkog Kriznog štaba za suzbijanje korona virusa Branislav Tiodorović ocenio je danas da bi produživanje školskog raspusta na devet dana moglo da ima efekta, ali da se i deca i roditelji moraju pridržavati svih ostalih mera i dodao da se deca najviše zaražavaju u kontaktima van škole.
“Medjutim, ja moram da skrenem pažnju da ne vredi ništa tih devet dana ako ne shvate i roditelji te dece, odnosno svih učenika svih uzrasta i sami učenici i srednjoškolci, da to nije vreme za okupljanja na nekim drugim mestima, kućnim žurkama ili kafićima”, rekao je Tiodorović za televiziju Prva.

On je istakao da su takvi preseci, od 10-15 dana tokom ranijih epidemija gripa davali efekat i da se dešavalo da značajno padne broj zaraženih medju učenicima.
“Ali u ovom slučaju, pošto se radi o nečemu što do sada nismo imali, ovo je najteža epidemija koja je zabeležena i u svetu i kod nas, moram da kažem da i druge mere koje prate to moraju biti mnogo, mnogo adekvatnije, odnosno mnogo oštrije nego što je sad, da bi imale pravi efekat”, naglasio je Tiodorović.
Prema njegovim rečima, onlajn nastava jeste rešenje u momentima kada je to neophodno, ali da otvara druge probleme.
“Škola nije samo obrazovna ustanova, nego je ona i socijalna i vaspitna, prema tome i deci odgovara da više idu u školu, s tim što to mora biti prilagodjeno uslovima u kojima se nalaze”, rekao je Tiodorović.

Beta

Prijavi post

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Objavio sandzaklive

Većina Nemaca za uvođenje obavezne vakcinacije

Mihajlović: Pomoć svim gradjanima u postavljanju solarnih panela i zameni stolarije