in

Test šta vidite na slici patku ili zeca

Ovaj test je nastao u 19. veku, do sada su rezultati tumačeni na nekoliko načina, a evo šta govori o vašoj inteligenciji…

Izvor: Shutterstock

Jedan od prvih testova ličnosti koji se bazira na tome koji od dva različita pojma vidite na ilustraciji predstavio psiholog Džozef Jastrov 1892. godine. Glavno pitanje je bilo da li vidite patku ili zeca, a iz ovog testa nastali su svi ostali koji su se zasnivali na istom principu. Jer ono što prvo vidite na slici, zapravo govori mnogo o vašem karakteru.

Od 19. veka pa nadalje, rezultati testa su se menjali, a nedavno je “novo” rešenje ponudio psiholog Ričard Vajzman. Dobro pogledajte ilustraciju i recite nam šta vidite?

Ako ste videli i zeca i patku, Vajzman kaže da vas krasi izuzetna kreativnost. Jer da biste mogli da vidite obe životinje, neophodno je da nagnete glavu.

 Test šta vidite na slici patku ili zeca Izvor: Shutterstock

Većina na prvi pogled ugleda patku, budući da je to životinja koja stoji uspravno na ilustraciji. Ali ako nagnete glavu na desnu stanu, videće i zeca, koji na ovakvoj slici stoji položeno. Dakle, vi ste osoba koja stvari posmatra iz nekoliko uglova, nemate “pravolinijsko” razmišljanje. Obično su ovi ljudi sa viskim koeficijentom inteligencije.

 Test šta vidite na slici patku ili zeca Izvor: Shutterstock

S druige strane, ako ste ugledali samo jednu životinju (najčešće patku), vi ste osoba koja razmišlja logički i praktično. Za vas ne postoje “sive” zone, nazivate stvari pravim imenom, bez okolišanja!

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Putin i Lukašeno prave kosmičke letelce

Mi smo otpisani, nemamo više municije /VIDEO/