in

Tajvanska vojska otvorila vatru na kineski dron

blank
Screenshot

Tajvanska vojska pucala je danas na kinesku bespilotnu letjelicu koja nije poslušala upozorenja dok je letjela iznad jednog spornog ostrva.

Komanda odbrane Kinmen (KDC) kopnene vojske naveo je da su tri serije od po tri civilne bespilotne letjelice otkrivene kako lete iznad ostrva Dadan, Erdan i ostrvca Shi.

Autopijac.com

Nakon što su ih tajvanski vojnici upozorili signalnim raketama, bespilotne letjelice odletjele su u smjeru kineskog Xiamena.

Nešto kasnije drugi dron ponovno je ušao u zračni prostor iznad zabranjenih voda otoka Erdan. Tajvanske trupe ponovno su izdale upozorenja u skladu s procedurama.

Međutim, budući da je dron nastavio kružiti iznad ostrva, vojnici su ispalili “obrambene hice” na dron kako bi ga otjerali, javila je tajvanska vojska.

Bespilotna letjelica je potom odletjela u smjeru Xiamena. Vojska je najavila da će “nastaviti održavati budnost i pomno pratiti situaciju”, stoji u saopćenju.

Ova akcija je u skladu s upozorenjem koje je vojska izdala u nedjelju da će oboriti kineske bespilotne letjelice koje se ne obaziru na upozorenja.

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Vučić: Neće biti “Europrajda” makar me zvao i Joe Biden lično

Hasene “NE PRESTAJE MAMITI OSMJEHE” dodijelila invalidska kolica teško povrijeđenom Dželaludinu iz Sjenice. /VIDEO/