in ,

Svečano proglašenje najboljih učenika Škole Kur'ana u hifzu: “Nema gubitnika, svi su pobjednici”

Amfiteatar FIS-a u Novom Pazaru, bio je domaćin svečanog proglašenja najboljih učenika Škole Kur'ana u hifzu, koje je održano 25. decembra 2022. godine. Ovo takmičenje je organizirano u sedam kategorija, od predškolskih učenika do onih koji su usvojili deset džuzeva Kur'ana.

Direktor Škole Kur’ana Časnog hfz. Irfan ef. Malić je prisutnima poželio dobrodošlicu i naglasio važnost ovakvih projekata, koji počinju i završavaju se Božjim govorom. Nagrade i plakete su dodijeljene najboljima, a prisutnima se obratio i predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić. On je istaknuo da su najbolji među nama oni koji Kur’an uče i njime drugog podučavaju te da je važno ne samo poznavati znanje, već ga umjeti prenijeti drugima.

Muftija Dudić je također naglasio da je Škola Kur’ana ponos Islamske zajednice i cijelog našeg naroda, te da je dužnost svih nas da se brinemo o njoj i da budemo njeni čuvari. Takmičenje je trajalo dva dana i organizirano je pod pokroviteljstvom Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, uz podršku Fondacije “Hifz Kur’ana Časnog” iz Sarajeva, čiji je direktor dr Džemal Muslih.

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Written by sandzaklive

Islamska zajednica Sandžaka se raduje najavljenom objedinjavanju dviju zajednica

Potresna ispovijest brata djevojke (21) koja je poginula kod Novog Pazara: “Brat (14) koji je bio sa njom ne može da dođe k sebi”