in

Sve više zaraženih u Novom Pazaru, pozitivni sedam dana u kućnoj izolaciji

Autopijac.com

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Novi Pazar, tokom posljednjih sedam dana jula u ovom gradu koronavirus potvrđen je kod 336 osoba, od više od 900 testiranih u Covid ambulanti u Novom Pazaru.

Tokom posljednjih sedam dana jula obavljeno je oko 1.000 prvih pregleda u Covid ambulanti I. Na odjeljenjima novopazarske bolnice nema kovid pacijenata, a na snazi je uredba o izolaciji u trajanju od sedam dana za sve pozitivne na koronavirus.

Prema uputstvima iz posljednje uredbe osoba pozitivna na koronavirus koja je upućena na kućno liječenje u izolaciji ostaje sedam dana. Onima koji su bili u kontaktu sa zaraženom osobom ne određuje se izolacija i nije potrebno testiranje, sve dok ne posumnjaju da su pozitivni na osnovu simptoma.

U Novom Pazaru epideliološka situacija je ozbiljno narušena kaže PR ZZJZ Novi Pazar dr Majda Iković. Za sada se ne bilježi priliv pacijenata sa težom kliničkom slikom.

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Zukorlić u tri odbora, Bačevac i Kučević u dva

KOLIKO JE ZAISTA JAKA KINESKA VOJSKA – Dva kriterijuma je svrstavaju u najveću na svetu, ali postoje stavke zbog kojih I DALJE NE MOŽE DA PARIRA AMERIČKOJ