in

SVE OSTALE MREŽE POVEZANE: Ništa ne funkcionira kako bi trebalo od pada Facebooka

Veliki broj korisnika širom svijeta počeo je prijavljivati ​​probleme s drugim društvenim mrežama nakon što su Facebook, Instagram, Messenger i WhatsApp prestali raditi.

Izvor: SmartLife / Pexels / Panumas Nikhomkhai

Kad odjednom najveća društvena mreža na svijetu prestala je s radom i sa sobom doveli jednog od dva najveća glasnika na svijetu – FB Messenger i WhatsApp, posljedice nisu odmah vidljive, ali se polako pojavljuju. Sve veći broj korisnika mreže Twitter i TikTok prijavljuje probleme s povezivanjem, dok je s druge strane Viber počeo “štucati”.

Iako ove stvari nisu međusobno izravno povezane, pretpostavlja se da je gašenje Facebook mreže i usluga preusmjerilo korisnike na alternativne načine komunikacije, pa su sada serveri Twitter i TikTok napadnuti, a sve veći broj korisnika uzrokuje neke serveri koji će biti preopterećeni.

3 milijarde aktivnih korisnika

To znači da vam se s vremena na vrijeme može dogoditi da nemate dobar odziv s ovih mreža ili da se neke stvari jednostavno neće učitati. Facebook ima gotovo tri milijarde aktivnih korisnika, što znači da im je komunikacija prekinuta, prilika da se pohvale šta su večeras pojeli i ko ih je sve iznervirao. Očigledno je da je Twitter preuzeo najveći teret na svoja ramena, te da su serveri sada jako opterećeni. Slično je i s Viberom i Telegramom, dopisnim aplikacijama koje su definitivno alternativa WhatsApp -u i koje prijavljuju probleme s velikim brojem korisnika od 18 sati.

Dok čekamo službeno objašnjenje Marka Zuckerberga o tome što je uzrokovalo problem i je li slučajnost da se to događa točno 24 sata nakon njegovog bivšeg kolege objavila gomilu dokumenata koji pokazuju da je Facebook algoritam žmirio u oba oka kada je govor mržnje u pitanju, a sve u cilju veće zarade. Evo kako je to utjecalo na berzu.

Facebook, Instagram i WhatsApp ne rade, berza pada

Izvor: YouTube / Yahoo Finance

Pandorini papiri

S druge strane, nedavno su se pojavili i Pandorini listovi koji uključuju veliki broj javnih ličnosti i organizacija širom svijeta sa ozbiljnim malverzacijama. DNS serveri koji više ne rade i ne preusmjeravaju korisnike na Facebook adrese u vlasništvu su Facebooka, pa su već počele kružiti priče o tome kako se nekoliko stvari prikladno poklopilo s ovim gašenjem Facebook mreže, posebno kada se zna da isti DNS serveri također kontrolirati Facebook servere e -pošte.

 

Izvor: mondo.rs

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

ŠTA STOJI IZA PADA FEJSBUKA, INSTAGRAMA I VACAPA: Evo sa čime su sve korisnici tri aplikacije imali problema!

Mark Zuckerberg za nekoliko sati izgubio vrtoglavih sedam milijardi dolara