in

Strast je pronašla u dizajnu ogledala: detalji izrađeni od rafije, konopa i lana daju elegantan dodir bilo kojem prostoru.

Autopijac.com

Nakon neuspješne potrage za velikim okruglim ogledalom za obogaćivanje vlastitog životnog prostora, magistra sociologije Sabina Gosarić (28) se odlučila – sama.

Prvi model, ogledalo uokvireno užetom, svidjelo se i njezinim prijateljima, pa ih je odlučila napraviti više i počela ih objavljivati ​​na Instagramu, a prije nekoliko mjeseci i brendirati ih pod imenom Linderior.

Pročitajte takođe: Kreativna međimurska obitelj stvara neodoljive detalje za dom: Njihov izgled inspiriran je prirodom

Međimurka Sabina Gosarić živi i radi na relaciji Zagreb – Donji Kraljevec, gdje trenutno obnavlja svoj radni prostor, a u svemu joj pomaže sestra Martina Gosarić, koja se bavi web dizajnom i odgovorna je za vizualni identitet web stranice brenda, gdje prima narudžbe za ogledala.

– Prvo skiciram oblik na profinjenom MDF-u, koji zatim ručno izrežem i oblikujem. Stavila sam ogledalo na MDF i tako stoji jedan dan – kaže Sabina koja nudi četiri modela.

Za izradu okvira koristi užad od jute, pamuka ili lana, a da bi napravio ogledalo s 3D uzorkom mjeseca, smjesu mora oblikovati na samom ogledalu.

Autopijac.com

Za Boho model koristi prirodnu rafiju, a također nudi i minimalistički model bez okvira, s fino brušenim rubovima. Sav materijal nabavlja isključivo od hrvatskih obrta i tvrtki, od Dalmacije do Međimurja. Za svaki od modela treba joj oko četiri sata rada, što joj je često vrsta antistres terapije – usput sluša muziku, podcast ili audio knjigu.

Pročitajte takođe: Unikatice od gline savršeno osvježavaju svaki prostor: izrađuju ih nadareni grnčari ‘novog doba’

– Najpopularnija su velika okrugla ogledala s užetom, promjera 70 i 80 centimetara, i ovo je prvi model koji sam ikad napravila – kaže Sabina, čija zrcala koštaju od 180 do 650 kuna, a mogu se naručiti u različitim veličinama, od 20 centimetara u promjeru. Za sada sve radi u malim serijama, a želja joj je što više izvoziti. Već ovog mjeseca, kaže, nekoliko pošiljki putuje u Ameriku, a priprema i potpuno nove modele – s okvirom od punog drveta i metala i mesinga.

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Uzbudljivo, odvažno i cool: Nova kolekcija H & M-a u saradnji sa poznatim dizajnerom ostavlja bez daha!

Luksuzni hotel u Splitu ljeto dočekuje u novom ruhu: prozračan i moderan interijer savršen je za opuštanje