Stranka pravde i pomirenja usvojila Deklaraciju protiv kriminala
in

Stranka pravde i pomirenja usvojila Deklaraciju protiv kriminala

Autopijac.com
Stranka pravde i pomirenja usvojila Deklaraciju protiv kriminala

Na osnovu člana 21. Statuta Stranke pravde i pomirenja i u duhu proklamiranih Programskih načela (čl. X, XI, XII), Glavni odbor Stranke pravde i pomirenja na redovnoj sjednici održanoj 4. 9. 2021. godine u Novome Pazaru donosi odluku: Usvaja se

D E K L A R A C I J A 

 P R O T I V   K R I M I N A L A

I

Kriminal je najveća pošast čovječanstva koja razara društvo i državu.

II

Organizirani kriminal produkt je nesređenosti i pukotina u sistemu institucija zaštite i odbrane građana.

III

Stranka pravde i pomirenja zahtijeva nepoštednu borbu protiv svih oblika kriminala, a posebno organiziranog kriminala i korupcije na cijelome teritoriju države.

IV

Tolerisanje jačanja organiziranog kriminala prijeti da ovu pojavu normalizuje i učini je prihvatljivom među građanima.

V

Najoštrije osuđujemo spregu određenih političkih, policijskih i pravosudnih struktura sa organiziranim kriminalom, posebno na području Sandžaka.

Ukoliko se ne zaustavi, ova sprega prijeti da ugrozi sve pozitivne rezultate vraćanja povjerenja između građana i državnih organa.

VI

Autopijac.com

Kriminalno-teroristički čin likvidacije novinara i humaniste Edina Hamidovića u Sjenici pred šestero maloljetne djece ukazuje na razularenost te i sličnih kriminalnih grupa zbog određene sigurnosti koju im pružaju pojedine političke, policijske i pravosudne strukture.

VII

Blijeda akcija privođenja pravdi organizatora i izvršilaca ovog ubistva ukazuje na visok stepen korumpiranosti određenih sturktura sistema bezbjednosti na području Sandžaka.

VIII

Neprihvatljivo je tolerisanje bilo kog oblika kriminala zbog saradničkog statusa kriminalaca prema strukturama bezbjednosti.

IX

Od nadležnih državnih organa, posebno od samog vrha države, tražimo poduzimanje svih potrebnih mjera protiv organizatora i izvršilaca ovog zločina, kao i njihovih pomagača iz političkih, policijskih i pravosudnih struktura.

X

Neprihvatljivo je i sramotno ponašanje pojedinih medija koji su svojim pisanjem i izvještavanjem stali na stranu ovog ubistva i pokušali relativizirati odgovornost organizatora i izvršilaca ovog zločina i njihovih pomagača i zaštitnika.

XI

Aktivisti Stranke pravde i pomirenja pojačat će djelovanje na svim poljima u cilju podizanja svijesti i konsolidovanja snaga protiv kriminalnih grupa, a posebno protiv sprege kriminala i određenih struktura sistema vlasti, i nikada nećemo dopustiti da nas prljave kriminalne kukavice i doušnici svojim zločinačkim nasiljem zastraše.

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Novi Pazar pogodio još jedan zemljotres

Novi Pazar pogodio još jedan zemljotres

KOSOVSKI SCENARIO SPREMAN ZA VOJVODINU?! Hrvati je već priznali!

KOSOVSKI SCENARIO SPREMAN ZA VOJVODINU?! Hrvati je već priznali!