in

Stomak je počeo nekontrolisano da mu raste, kad su lekari otkrili uzrok odmah su ga proglasili rekorderom

Vorenu Higsu (54) iz Vindzora u Engleskoj lekari su nedavno uklonili oba bubrega, nakon što su se oni uvećali, kako kažu hirurzi, do “rekordne” veličine.
On je podvrgnut dvosatnoj operaciji uklanjanja organa ukupne težine 35 kilograma, piše BBC
Otac jednog deteta, koji ima policističnu bolest bubrega, kaže da su mu hirurzi rekli da je “na bilo koji način da merite” postavio novi rekord, a i razlika u veličini njegovog stomaka pre i posle operacije je “izuzetna”, dodaje on.

Higs je izjavio da je njegov desni bubreg težio oko 15 kilograma, sa dodatnih pet litara tečnosti, dok je dosadašnji najteži bubreg na svetu uklonjen u Indiji i težio je 7,4 kilograma.
– Hirurg je potvrdio da su moji organi najteži bilo da ih merite sa tečnošću ili bez. Nisam ponosan na svoj rekord – izjavio je Higs.
Pre pet godina, ovo nasleđeno zdravstveno stanje dovelo je do toga da su Higsovi bubrezi uvećani za pet puta u odnosu na normalnu veličinu. Tada je Vorenu rečeno da mu je neophodna operacija, jer su bubrezi počeli da gnječe pluća, želudac i srce, a stanje je prouzrokovalo i rast stomaka.

Higs se sada vratio treninzima u teretani i raduje se učešću na triatlonu, uprkos dijalizama na koje odlazi svaki drugi dan.
Nada se da će se sledeće nedelje njegovo ime naći u registru za transplantaciju bubrega.(Blic)

Izvor: SandzakLive

Prijavi post

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Objavio sandzaklive

ŠTA KRIJE KUTIJA XIAOMI 11T PRO: Rastavljeni telefon otkriva hrpu grafita i veliku bakrenu parnu komoru

Tender “krojen” za jednog ponuđača