in ,

Stanivuković o genocidu u Srebrenici: Doći će trenutak da kažem…

Gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković govorio je večeras o njegovoj kandidaturi za člana Predsjedništva BiH, dešavanjima u Banja Luci, a u jednom trenutku se dotakao i genocida u Srebrenici.

“Ja ništa ne želim niti da umanjim, ni da negiram, ni da podcijenim. Radilo se o jednom velikom zločinu iz prošlosti gdje danas naši prijatelji Bošnjaci vuku strahote najveće i meni je zbog toga izrazito žao i doći će trenutak kada ću ja stvarno pokazati šta o tome mislim“, kazao je Stanivuković gostujući na BHRT televiziji.

Što se tiče kandidature za člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda, istakao je kako nema pravo da se samokandiduje za tu funkciju, kao i da to ne želi, naglasivši da će kandidat za člana Predsjedništva BiH biti stvar zajedničkog dogovora.

“Mi moramo da pokažemo ko to stvarno može da pobijedi, ko to može da iznese, ko je najbolji među nama, bez bilo kakve sujete”, kaže Stanivuković.

Dotakao se i protesta koje je najavio na Trgu Krajine u Banja Luci. Kaže da izlaskom na ulice želi odbraniti svoj rad, ali i ukazati na nerad druge strane.

“Zato želim da pozovem sve narodne poslanike, čak i sa nivoa Parlamenta BiH i da zajedno sjedemo i kažemo termin je tada. Najkasnije do kraja ove sedmice će se znati termin kada ćemo narod pozvati na Trg Krajine”, poručio je.

Izvor: radiosarajevo.ba

Prijavi post

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Objavio sandzaklive

Dječaka udarila cisterna, hitno transportovan u novopazarsku bolnicu

Za novac primaju vakcine umjesto drugih, mladić primio 23 doze