in ,

Srbija prijeti da će poslati 1000 pripadnika snaga sigurnosti na sjever Kosova

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo Petar Petković sinoć se obratio kako bi istakao da će zvanični Beograd, po Rezoluciji SB UN 1244, razmotriti mogućnost povrtaka do 1.000. pripadnika svojih bezbjednostih snaga na Kosovo.

On je na konferenciji za novinare hitno zakazanoj u Vladi Srbije u 23:00 to najavio zbog, kako je kazao, “protovpravne i nasilne odluke (kosovskog premijera) Aljbina Kurtija” da “okupira sjever ” Kosova.

Podsjetimo, on je sinoć optužio kosovskog premijera i da želi da protjera Srbe kao i da pokušava da omogući sprovođenje lokalnih izbora u četiri sjeverne opštine.

Kazao je da je, po informacijama, sinoć u 20:30 izmedju 300 i 350 pripadnika kosovske policije ušlo u sjevernu Mitrovicu i da su potom rasporedili u dijelovima grada među stanovništvvom.

Kazao je i da su medju kosovskim policajacima koji su stigli na sjever bili i pripadnici policije sa pancirima i specijalnih jedinica, s “dugim cijevima” i oklopnim vozilama.

Naglsio je da je time prekršen Briselski sporazum po kojem, kako je kazao, na severu mogu da budu samo priapdnici policije iz tamošnjeg direktorata Sever.

Kazao je i da će Vučić danas imati niz sastanaka s predstavncima medjunarodne zajednice.

Izvor:Saff

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Written by sandzaklive

Ćerka od 14 godina, nije dala da se sahrani dok ne dozna od čega je umro |

Gluvi i nagluvi u posjeti HO “Hasene” – Hasene Serbia