in

Srbija da prekine lutanje i što pre uvede sankcije Rusiji

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine pozvao je danas sve “proevropske i progresivne političke partije” u Srbiji da podrže uvodjenje sankcija Rusiji.

„Sve drugo predstavlja lutanje i bauljanje u magli, bez jasnog cilja, koje veoma lako može da se završi udaranjem glavom u zid“, naveo je Čanak u saopštenju.

Dodao je da su „sve demokratske zemlje Evrope i sveta uvele sankcije Rusiji i jasno osudile agresiju na Ukrajinu“ i podsetio da su se tim sankcijama pridružile i tradicionalno neutralne zemlje, kao i zemlje iz regiona, dok Srbija još uvek nije povukla taj potez.

Autopijac.com

„Politika ‘dve stolice’, ‘četiri stuba’, ‘i na istok i na zapad’ je neozbiljna, loša i praktično nemoguća. Nastavak evropskog puta je jedini garant boljeg životnog standarda i kvalitetnijeg, bezbrižnijeg i slobodnijeg života gradjana.

Zato mi, kao država i kao društvo, moramo da pokažemo znatno veću odlučnost na putu pridruživanja Srbije Evropskoj uniji“, ocenio je Čanak.

Prema njegovim rečima, Srbija što pre mora da se pridruži sankcijama, jer taj čin ne predstavlja samo snažnu podršku globalnom miru i bezbednosti, već i civilizacijski iskorak koji Srbiju približava zajednici evropskih zemalja, kojoj “pripada istorijski, kulturološki i politički”.

(Nova.rs)

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Vjernici večaras obilježavaju Lejletu-l-Bedr

Ko je Rinat Ahmetov koji će obnoviti Ukrajinu