in

SPP: Glasajte na referendumu, u nedjelju 16. januara. |

Stranka pravde i pomirenja (SPP) pozvala je danas “Bošnjake i druge građane Srbije” da ostvare svoje ustavno pravo i glasaju na referendumu za izmjene Ustava koji će biti održan u nedjelju, 16. januara.

Ta partija navodi da će izlaskom na referendumsko glasanje “pomoći sebi i Republici Srbiji da se približi članstvu u Evropskoj uniji”, prenosi radio Sto plus.

Navode da su aktivno učestvovali u raspravama o predloženim izmjenama Ustava, te da se one odnose na zakonodavstvo i da ne zadiru u preambulu, ljudska, vjerska i manjinska prava.

“Predloženim promjenama Ustava ostvaruje se mogućnost razdvajanja sudske od zakonodavne vlasti, što doprinosi većoj nezavisnosti sudstva”, saopćila je SPP.

Dodaju da je njihov stav da Ustav treba mijenjati kako bi Srbija bila “država svih naroda, bez obzira na njihovo brojčano stanje”, uz prepoznavanje njihovih posebnosti u državnim simboilima poput himne, grba i zastave.

“Smatramo da je različitost bogatstvo Republike Srbije i da na tim vrijednostima trebamo graditi našu budućnost”, saopćila je ova partija.

Istakli su i da je njihov osnivač, rahmetli Muamer Zukorlić, dao značajan doprinos i da su njegovim djelovanjem napravljene pozitivne izmjene Zakona o izboru narodnih poslanika.

Podsjećamo da je Socijaldemokratska partija Srbije (SDPS), na čijem je čelu Rasim Ljajić, pozvala građane da podrže promjene Ustava, dok je lider Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin u dva navrata pozvao na bojkot.

Izvor: radiostoplus.com

Prijavi post

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Objavio sandzaklive

Gavran glasno graktao i ometao servis, teniser ga gađao lopticom (Video) – Sandzaklive.rs

Ako muslimani žele istinski dijalog sa Zapadom, moraju pojačati svoje prisustvo i utjecaj