in

Specijalne jedinice kosovske policije u blizini prelaza Jarinje i Brnjak

Specijalne jedinice kosovske policije od jutros se nalaze u neposrednoj blizini dva prelaza na Severu Kosova – Jarinju i Brnjaku, javlja KoSSev.

Portal KoSSev piše da je oko 15 vozila specijalnih jedinica i dodatnih vozila policije, nešto posle 5 časova jutros, raspoređeno iza administrativnog prelaza Jarinje, odnosno duž puta. Neka od vozila su parkirana, kao što je mesto kod skretanja za Banjsku, a neka od njih se kreću putem, pre svega policijska vozila.

Autopijac.com

Nešto kasnije jutros, posle 7 časova, za Zubin Potok otišlo je najmanje deet oklopnih vozila i tri bela džipa.Na severu je primetno uznemirenje i pojačan civilni saobraćaj, piše KoSSev.Pripadnici Kosovske policije su juče i u noći između subote i nedelje na prelaz Jarinje dopremili više mobilnih montažnih kontejnera.Podsetimo, direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da vlasti u Prištini planiraju da u ponedeljak počnu da skidaju srpske registarske tablice na administrativnim prelazima i da ih zamenjuju takozvanim privremenim prištinskim probnim oznakama.Uvođenje ovakve mere posle 15. septembra najavio je početkom meseca potpredsednik kosovske vlade Besnik Bislimi. On je tada kazao da Kosovo neće da prihvati produženje privremenog sporazuma o registarskim tablicama posle 15. septembra i da će se ponašati isto kao i Srbija kada su u pitanju automobili kosovskih registarskih oznaka (RKS).

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

VRELO MIHOLJSKO LETO Krajem septembra i početkom oktobra i DO 30 STEPENI, ali pre toga HLADAN PREDAH

Tužilac: Ukoliko se Dodik ne pojavi na saslušanju slijedi mu poziv, onda SIPA