in

Sneg na Zlataru i Zlatiboru

Zlatibor/Nova Varoš – Nakon Kopaonika, koji je prvi obeleo u Srbiji, snežni pokrivač prekrio je vrhove Zlatibora i Zlatara. Usled niskih temperatura u višim planinskim predelima u Zapadne Srbije, kiša koja je padala tokom prethodne noći prešla u susnežicu i sneg. Obeleli su vrhovi na Zlatiboru i Zlataru, a snega je bilo i u naseljenim mestima, ali bez dužeg zadržavanja.

Meštani novovaroških sela nisu iznenađeni lošim vremenskim uslovima, kažu da kod njih sneg nije padao samo tokom vrelih letnjih meseci.

– Od jutros provejava, ali se još nije primio na tlu. Na Vodicama je obelelo, ali kasnije je sneg prešao u kišu. Кod nas se dešavalo da napada čak i za Đurđevdan – kazao je Borivoje Ilić iz sela Negbine kod Nove Varoši.

Svi putevi u Zapadnoj Srbiji su za sada prohodni, nema zastoja u saobrćaju. Apeluje se na vozače da svoju vpžnju prilagode uslovima na putu, jer su kolovozi mokri i klizavi.

Rina i PP Media

Ilustracija foto: A.Rovčanin

Prijavi post

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Objavio sandzaklive

Jeste li znali da je prva osoba koja je uvela penzije bio halifa

Totalno ludilo u Srbiji: Osuđeni ratni zločinac pokrenuo peticiju da se oslobodi ubica Zorana Đinđića. Amerikanci zgranuti