in ,

Slučaj u Plavu: Djevojčica (14) priznala da godinu dana živi sa oženjenim čovjekom

Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju je po prijavi policije u Plavu razmotrilo slučaj četrnaestogodišnje djevojčice koju je, kako se sumnja, stariji Plavljanin odveo kod sebe kao drugu ženu.
Slučaj je prijavila nana djevojčice, a policija je protiv Plavljanina podnijela krivičnu prijavu za djelo vanbračna zajednica sa maloljetnim licem.
Sa djevojčicom su razgovarali psiholog i socijalni radnik, a ona im je potvrdila da već više od godinu dana živi s tim čovjekom.

“Nakon što je proučila slučaj, državni tužilac u VDT-u u Bijelom Polju Ljubinka Madžgalj proslijedila je predmet Osnovnom tužilaštvu u Plavu kako bi se utvrdila stvarna nadležnost u ovom slučaju. Za sada je sve u nadležnosti osnovnog tužioca, a ako se utvrdi da ima elemenata iz naše nadležnosti, mi ćemo pravovremeno reagovati i preuzeti slučaj”, kazao je za “Dan” portparol Višeg državnog tužilaštva u Bijelom Polju Hasan Lukač.

Kako smo nezvanično saznali, urađen je i ljekarski pregled djevojčice i sada se čeka kakav će stav po ovom pitanju zauzeti VDT.
Devojčica duže od godinu dana živi kod osumnjičenog Plavljanina, a i sada se nalazi kod njega. Kada je došla imala je svega 13 godina, a nedavno je napunila 14.

Prijavi post

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Objavio sandzaklive

BiH: U rijeci Bosni kod Žepča pronađeno tijelo drugog radnika iz Turske

Mijenjao vjeru više puta: Evo zašto je Nino Rešić postao pravoslavac pa se ponovo vratio islamu, pred samu smrt – Religis