in

Skupština Novog Pazara pokrenula postupak izdavanja apoteka privatnom partneru

Skupština Novog Pazara usvojila je danas odluku o pokretanju postupka davanja u zakup prostorija koje koristi Apotekarska ustanova privatnom partneru koji ih može koristiti samo za apotekarsku djelatnost.

Odbornici opozicionih Stranke pravde i pomirenja i Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka kritikovali su ovu odluku tvrdeći da je ovo prvi korak ka gašenju te ustanove do koje je dovelo rukovodstvo koje je postavila aktuelna vlast.

Autopijac.com

“Kako je došlo do toga da nekada jedna od najuspješnijih apotekarskih ustanova sada posluje s gubitkom? Ko će isplatiti dugove, hoće li neko od radnika ostati bez posla”, upitala je Hanadi Hajdinović iz SDA Sandžaka.

Član Gradskog vijeća Fevzija Murić izjavio je da je lokalna samouprava prije par godina preuzela Apotekarske ustanove iako to zakonski nije bila u obavezi, da nisu htjeli da je prodaju kako bi sačuvali radna mjesta 26 zaposlenih.

“Suština je da Apotekarska ustanova posluje s gubitkom jer ne može da izdrži konkurenciju na tržištu i zbog nelojalne konkurencije. Ova odluka je rezultat razgovora sa sindikatom i na osnovu primjera drugih gradova. Neće biti otpuštanja, plate zaposleniih će biti na istom nivou kao sad, sve će to biti propisano javnim pozivom za davanje prostorija pod zakup. Jedino rješenje za Apotekarsku ustanovu je strateški partner ili likvidacija”, poručio je Murić.

Prijedlozi opozicije da se raspravlja o stanju životne sredine u Novom Pazaru, izvršenju budžeta, reviziji biračkog spiska, izvještaja o radu javnih preduzeća i lokalne samouprave i bezbednosti učenika u saobraćaju u blizini Osnovne škole “Bratstvo” nisu uvršteni u dnevni red i o njima nije bilo rasprave.

Izvor: Radiostoplus.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Written by sandzaklive

ANTIMUSLIMANSKA AGENDA: Švedska zabranjuje islamske škole

Palamar novi direktor Kulturnog centra, Mančiću i Nedeljkoviću novi mandati |