in

Skočile cijene kirije u Novom Pazaru

blank
Foto: PexelsGeorge Becker

Cijene mjesečnog zakupa stanova u Novom Pazaru porasle su u odnosu na prethodnu godinu za dvadesetak procenata, ali se i pored toga u narednim mjesecima očekuju dodatna poskupljenja.

Uzimajući u obzir uzorak od desetak oglasa, cijene mjesečnih kirija u Novom Pazaru kreću se od 180 eura za manje stanove i garsonjere do 300 eura za dvosobne stanove i one sa većim brojem prostorija.

Autopijac.com

Posebno je izražena ponuda jednosobnih i jednoiposobnih stanova u centru grada koji se ne mogu naći za cijenu manju od 200 eura, dok je njihova cijena na periferiji grada manja za oko 50 eura.

Iako postoje stanovi i kuće koji su nešto jeftiniji, obično se radi o objektima starije gradnje.

Veća potražnja stanova, a samim tim i veće cijene, prema riječima poznavaoca tržišta nepokretnosti, očekuje se krajem ljeta i početkom jeseni, sa dolaskom studenata iz okolnih gradova.

Poređenja radi, garsonjere i jednosobni stanovi ranijih godina mogli su se iznajmiti po cijeni od 100 do 150 eura, dok su se kirije višesobnih stanova uglavnom kretalo oko 200 do 250 eura, u zavisnosti od lokacije i toga da li su opremljeni ili ne.

Posljednjih godina, izraženo je i izdavanje takozvanih “stanova na dan”, a cijene jednodnevnog zakupa ove vrste smještaja kreću se od 15 do 25 eura.

Izvor: Radiostoplus.com

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Written by sandzaklive

Vučić: Spremamo se za zimu, nemoguća borba, država krvari ali smo štedeli novac

Kopira Hitlera, ali nesretnik ne može da izađe na kraj ni sa istočnom Ukrajinom