in

Skandal na SP-u u Beogradu, kosovskoj takmičarki prekrili zastavu gdje god se nalazila

Predstavnica Kosova na Svjetskom dvoranskom prvenstvu Gresa Bakraqi susrela se s brojnim neugodnostima nakon što su organizatori odlučili prekriti zastavu ove zemlje. Jedina predstavnica Kosova požalila se na tretman kojeg je doživjela na Svjetskom dvoranskom prvenstvu koje se u petak, subotu i nedjelju održavalo u Beogradu i na kojem je nastupio veliki broj atletskih zvijezda. […]
The post Skandal na SP-u u Beogradu, kosovskoj takmičarki prekrili zastavu gdje god se nalazila appeared first on Sandzaklive najnovije vijesti iz Sandžaka.

Predstavnica Kosova na Svjetskom dvoranskom prvenstvu Gresa Bakraqi susrela se s brojnim neugodnostima nakon što su organizatori odlučili prekriti zastavu ove zemlje.

Jedina predstavnica Kosova požalila se na tretman kojeg je doživjela na Svjetskom dvoranskom prvenstvu koje se u petak, subotu i nedjelju održavalo u Beogradu i na kojem je nastupio veliki broj atletskih zvijezda.
Iz Svjetske atletske federacije obećali su da neće biti nikakvih problema za ukrajinske sportiste, no zaboravili su da bi se s brojnim neugodnostima mogla susresti Gresa Bakraqi, predstavnica Kosova.

Autopijac.com

Tako je i bilo. Kako Srbija ne priznaje samostalnost susjedne države, u dvorani su skriveni svi simboli Kosova. Kada je Bakraqi nastupala, čak su joj prelijepili zastavu Kosova na prsima.
Obilježja ove zemlje nije bilo niti u dvorani, niti tokom TV prijenosa. Sama Bakraqi se požalila na uvjete s kojim se susrela.

“Organizatori su stalno sakrivali natpis Kosovo na mojoj majici. Sramotno i diskriminirajuće. Nisam htjela nastupiti ako nemam isti tretman kao ostale takmičarke. Na kraju sam nastupila u majici na kojoj je pisalo samo KOS”, rekla je atletičarka za Apel, prenose albanski mediji.
Trkačica s Kosova završila je na šestom mjestu na 1.500 metara u kvalifikacijama i nije izborila plasman dalje.

Izvor: klix.ba

The post Skandal na SP-u u Beogradu, kosovskoj takmičarki prekrili zastavu gdje god se nalazila appeared first on Sandzaklive najnovije vijesti iz Sandžaka.

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Milanović zakopčavao šlic dok je odlikovao Puljića (VIDEO)

KAO FINALE LIGE ŠAMPIONA! Pogledajte kako sugrađani Ramiza Zeka Gusinca navijaju i proslavljaju njegove pobede