in

Sjeničak uhapšen nakon što je Mercedesom udario pješaka

Sarajevska policija je jučer lišila slobode državljanina Srbije E. Č. (1982) iz Sjenice, koji je automobilom “Mercedes” udario i teško povrijedio pješaka u naselju Dobrinja u Sarajevu. Pješak, 32-godišnji A. A. iz Sarajeva, zadobio je povrede opasne po život i prevezen je u sarajevski Klinički centar, gdje je zadržan na Klinici za neurohirurgiju.

Nesreća se dogodila u 14.40 sati u ulici Grada Bakua, kada je pješak prelazio ulicu na obilježenom pješačkom prelazu, nakon što mu je vozilo sa oznakom autoškole stalo kako bi prešao ulicu. Tada je  vozač “mercedesa”, koji je išao iza vozila autoškole zaobišao to vozilo i udario Sarajliju.

Autopijac.com

Iz policije su potvrdili da je uviđaj na licu mjesta obavio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak saobraćajne struke. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 336. stav 3. (teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja), a u vezi sa članom 332. stav 3. u vezi stava 1. (ugrožavanje javnog saobraćaja), E. Č. je lišen slobode i predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Pripadnici Odjeljenja za saobraćajne istrage, pod nadzorom postupajućeg tužioca, nastavljaju dalji rad na dokumentovanju ove saobraćajne nesreće.

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Written by sandzaklive

Halilović postao član Slovenske akademije književnosti i umetnosti

Novi Pazar: Muškarac šetnjom sredinom kolovoza ometa saobraćaj