in

SIPA o detaljima jutrošnje akcije na 11 lokacija u Zenici

Pripadnici Državne agencije za istragu i zaštitu jutros su izvršili pretrese na 11 lokacija na području Zenice, nakon čega su se oglasili iz SIPA-e.

“Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (u daljem tekstu: SIPA) danas su (01.12.2021. godine) započeli pretrese na 11 lokacije na području Zenice, zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela „Organizovani kriminal“, „Zloupotreba položaja ili ovlaštenja“, „Oštećenje povjerilaca“, „Prouzrokovanje stečaja“ i „Nesavjestan rad u službi“ iz Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine

U operativnoj akcija „Zenicatrans“ policijski službenici SIPA-e vrše pretrese stambenih i službenih prostorija, u cilju pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta, odnosno dokumentovanja nezakonitih aktivnosti službenih i odgovornih osoba u Gradu Zenica.

Pretresi se vrše po naredbi Kantonalnog suda u Zenici i pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko Dobojskog kantona u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona, Ministarstva unutrašnjih poslova RS i Federalne uprave policije.

Uzimajuću u obzir da su aktivnosti policijskih službenika u toku, o detaljima operativne akcije javnost će biti informisana naknadno”, navodi se u saopćenju.

Prijavi post

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Objavio sandzaklive

Srbija – Evo kada možete podići 20 eura koju ste dobili od države

Šta se ovo dešava u Nišu? Pet SAOBRAĆAJKI za sat vremena, povređena i DECA, tri vozača pobegla