in

Sin Muamera Gadafija 15 godina nije platio račun

Fudbalska karijera mu nije bila impresivna, ali je imao ogromno bogatstvo i živeo veoma luksuzno. Jedna od burnih noći završila se odlaskom bez plaćanja računa.

Izvor: Youtube/africanews/printscreen/Profimedia

Jedan od osmorice sinova bivšeg libijskog predsednika Muamera Gadafija pokušao je da izgradi fudbalsku karijeru. Iako su tada postojale spekulacije da njegov otac plaća klubovima kako bi mu pružili šansu, Al-Sadi Gadafi je stigao čak do Serije A.

Nakon nekoliko godina igranja u domovini bio je pod ugovorom sa italijanskim klubovima Peruđom, Udinezeom i Sampdorijom, ali je za tri godine odigrao samo dva meča u tim italijanskim klubovima. U međuvremenu je bio poznat po druženju sa Maradonom, žurkama na italijanskoj obali i padanju doping testa nakon utakmice protiv Juventusa.

U jednoj od bizarnih noći koje je proveo u Itlaiji Al-Sadi Gadafi je potpuno zaboravio da poseduje skupoceni Kadilak SUV Eskalade. Prošlo je 15 godina, a on se još nije vratio na parking hotela da ga preuzme, pa je automobil u međuvremenu postao turistička atrakcija.

Al-Sadi je imao druge brige u životu… Bio je izbeglica u Nigeru nakon što je njegov otac ubijen, zatim u libijskom zatvoru gde je proživeo torturu, a nekoliko godina kasnije oslobođen je optužbi za ubistvo. Ipak, u Libiji je često kažnjavan zbog posedovanja i ispijanja alkohola.

Italijani mu nisu zaboravili kadilak, ali ni neplaćeni račun koji je ostavio u hotelu.

“Čekali smo 15 godina da gospodin Gadafi plati svoj račun. Tokom poslednjih nekoliko godina pokušali smo mnogo puta da rešimo ovaj problem, ali bezuspešno. Čak smo kontaktirali i libijsku ambasadu u Rimu, ali oni nisu mogli pomoći. Ostavio je auto ispred hotela, a mi nemamo čak ni ključeve za njega. To je zapravo postalo pomalo privlačno ljudima koji zastaju da ga pogledaju. Moramo s vremena na vreme da ga očistimo jer prljavi automobil van hotela ne bi bio baš dobar za goste, a nema čak ni italijanske tablice pa ga ne bismo mogli voziti ovde”, navodi se u saopštenju hotela.

Po njihovoj računici, Al-Sadi Gadafi je dužan da plati preko 360.000 evra za hotelski račun, a tu verovatno spada i parking koji koristi već deceniju i po.

Mondo

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Berićet ramazana – nema ni jedne dove, a da nije uslišana i ni jednog dobrog djela, a da nije primljeno

Optička iluzija Šrederove stepenice | Magazin