in

Sigurnost djece u Novom Pazaru poboljšava se postavljanjem usporivača brzine na lokacijama u blizini škola

Grad Novi Pazar nastavlja sa realizacijom projekta postavljanja usporivača brzine na najrizičnijim mjestima u gradu. Danas su platforme za usporavanje brzine postavljene i u naselju Selakovac, što je samo početak realizacije projekta koji je dogovoren na sastanku u Vladi Srbije sa delegacijom Grada Novog Pazara i ministrima Vesićem i Memićem. Prioritet je postavljanje usporivača brzine u blizini škola, a prema prvoj fazi projekta, planirano je da se to uradi na sedam lokacija.

Platforme su danas obeležene horizontalnom i vertikalnom signalizacijom u naselju Mur. Ministar turizma i omladine obišao je meštane Selakovca i Mura i naglasio važnost ovog projekta za bezbjednost stanovništva, posebno djece koja pohađaju škole u tim naseljima. Meštani su pozdravili ovaj potez Vlade Srbije i istakli da su usporivači brzine jedno od rješenja za smanjenje saobraćajne opasnosti u njihovom naselju.

Podsećamo, plan je da se postavljanje usporivača brzine nastavi i na drugim lokacijama u gradu, a prema najavama, u proljeće će se raditi još devet zona škola u Novom Pazaru, uključujući Dohoviće, Požegu, Bele Vode, kod škole kod Petrove crkve, Deževa, Trnava, Ćamil Sijarić, kao i zona škole na magistrali gdje se nalazi nekoliko škola i Državni univerzitet. Cilj je da se realizuje jedan sveobuhvatni projekat obeležavanja zona i usporavanja saobraćaja u blizini škola, a takođe je planirana i rekonstrukcija trotoara na državnim putevima, sve do 31. avgusta.

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Written by sandzaklive

Sandžaktrans obogatio vozni park – Sandzak live

Erdogan i Đukanović razgovaraju o unapređenju odnosa u Istanbulu