in

Selma Mekić održala prvu reviju u Dubaiju

Selma Mekić, umjetnica i modna kreatorka iz Novog Pazara, koja je prepoznatljiva sa autentičnim detaljima kaligrafije na mahramama, ešarpama i haljinama, predstavila je svoje specifične kreacije na prvoj modnoj reviji u Dubaiju, te je time postigla još jedan uspjeh u svojoj karijeri.

Svoj umjetnični život lijepa Novopazarka je počela crtanjem haljine za svoju mamu, a dokle je stigla svojom upornošću i talentom pokazala je svojom posljednom revijom upriličenom među elitom u Dubaiju.

– Što se revije u Dubaiju tiče, još uvijek sam pod utiscima. Sve je bilo na svjetskom nivou u organizaciji “The fashion show” čiji je generalni direktor Sherif Thomas.

Za odlazak Selme u Dubai i predstavljanje njenih kreacija tamo zazlužna je manekenka i marketing menadžerica Teodora Atanasovska, koja je ujedno i Selmina prijateljica.

Autopijac.com

– Na reviji je učestvovalo 25 dizajnera iz cijelog svijeta. A VIP dizajneri i modni žiri bili su Sadek Majed, Ezra Couture, Ziad Nakad, Ateleier Zuhra, Hany el Behairy i Amato. Amato je dizajner čije kreacije nosi Beyonce, što dovoljno govori o kakvom imenu dizajnera je riječ.

Za “Azru” je otkrila i nešto što još uvijek nije iznosila u javnost, a to je da je pobijedila kao dizajner u modest kategoriji. Priznanje joj je dodijeljeno od stručnog VIP žirija, istaknutih modnih dizajnera.

– To je za mene jedno veliko priznanje i veliki vjetar u leđa za nove poduhvate na polju mode. Planiram, ako Bog da, svoje kreacije da i dalje prezentujem u Dubaiju na nekim sljedećim projektima, revijama i dešavanjima. Smatram da je tamo meni mjesto i da je to pogodno tlo za prosperitet, kazala nam je Selma.

(Azra)

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Rusija smatra tursku vojnu operaciju nerazumnom – Turci spremaju vojsku

Pričinjena velika materijalna šteta