in

Selektivna pravda! Krivične prijave vlasnicima tekstilnih preduzeća zbog zagađenja rijeke Raške

Screenshot

Novopazarska policija, po nalogu nadležnog tužioca, podnijeće krivične prijave protiv vlasnika tekstilnih preduzeća iz ovog grada zbog sumnje da su zagadili rijeku Rašku, saopćila je danas Policijska uprava.

Krivične prijave biće podnijete protiv vlasnika kompanija starih 37, 50, 53 i 57 godina, a oni se sumnjiče da su svoje firme za preradu teksasa, koje koriste opasne hemikalije, priključili na kanalizacioni sistem, bez odobrenja nadležnih organa i na taj način zagadili rijeku Rašku, prenosi radio Sto plus.

Autopijac.com

Ispuštanje plave tečnosti, za koju se sumnja da potiče iz njihovih pogona, primjetili su i građani proteklog vikenda, a na društvenim mrežama su objavljeni i video klipovi na kojima se vidi kako se ta tečnost iz kanalizacione cijevi uliva u korito rijeke.

Ovo je posljednje u nizu zagađenja rijeke Raške od strane nesavjesnih pojedinaca ili kompanija.

Prekršajni sud kaznio je kompaniju “Ukras” iz Novog Pazara sa 80.000 dinara, a njenog vlasnika Aladina Seleka sa 8.000 dinara, zbog toga što je iz miksera za beton u korito Raške ispuštena tehnička voda.

Novopazarska policija podnijela je krivične prijave i protiv vršioca dužnosti direktora “Gradske toplane” Nemanje Mančića i tehničkog direktora tog javnog preduzeća Suada Suljkovića zbog izlivanja mazuta u rijeku. Krivični postupak, koji vodi Osnovno tužilaštvo, još uvijek nije okončan.

Izvor: Radiostoplus.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Written by sandzaklive

Gluvi i nagluvi u posjeti HO “Hasene” – Hasene Serbia

Policija je pronašla i zaplenila oko 71 kilogram hašiša, oko 40 kilograma ekstazija i oko 50.000 komada LSD u obliku sličica