in

ŠEHID HAMIDOVIĆ BRZO ZABORAVLJEN: SPP i SDP zajedno na vlasti u Sjenici

blank
Foto: Facebook/SANA

Stranka pravde i pomirenja (SPP) ostaće na vlasti u Sjenici nakon što je dobila podršku Sandžačke demokratske partije (SDP) i tako formirala većinu, prenose lokalni mediji.

Prethodna vladajuća većina, koju su činili SPP, Srpska napredna stranka (SNS) i Grupa građana “Bez diskriminacije“ bila je ugrožena, nakon što su joj pet bivših odbornika SPP-a uskratili podršku.

Iz tog razloga, sjednica Skupštine Opštine Sjenica nije održana u utorak, pa je ta opština bila na ivici uvođenja prinudne uprave, prenosi radio Sto plus.

blank
Foto: SANA

Pojedini mediji ističu da je jedan od uslova saradnje između SPP-a i SDP-a bila ostavka Adelise Latović (SDP) na mjestu odbornice.

Autopijac.com

Današnjoj sjednici lokalne Skupštine nisu prisustvovali odbornici Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka, kao ni smenjeni odbornik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Fadil Nikšić.

Ovo koaliranje najbolje pokazuje kako je uzalud glavu izgubio rahmetli Edin Hamidović. Zarad čega i zarad koga je svoju djecu napravio jetimima pitanje je koje treba da bude svakom Bošnjaku uvijek u glavi kada krene da se svađa sa drugim Bošnjakom zarad politike i političara.

Izvor: Sandzacke.rs/Radiostoplus.com

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

ČANAK UKAZAO NA SKANDAL: Profesor u Novom Sadu poručio učenicima da su Bošnjaci izmišljen narod

Biševac: Evropske medalje i nagrade iz Skoplja podstrek za razvoj ženske odbojke