in

Šef granične policije Crne Gore podnio ostavku zbog nelegalnog ulaska patrijarha u državu

Šef granične policije Crne Gore Vasko Aković podnio je ostavku na ovu funkciju zbog toga što je, prilikom današnjeg potpisivanja Temeljnog ugovora, patrijarh Porfirije u Crnu Goru ušao bez kontrole i evidencije.

– Aković je ostavku dao jer je kao oficir preskočen u lancu komandovanja od svoga pretpostavljenog.

Prema navodima mportala po dogovoru pomoćnika direktora Uprave policije za granicu Dragana Klikovca i šefice policije na Aerodromu Podgorica Aleksandre Saške Đukić, Porfirije i delegacija su na aerodromu sprovedeni do helikoptera MUP-a Srbije bez ikakve kontrole koja je obavezna za sve ostale putnike.

– Helikopter sa Perićem je jutros sletio u kamp SAJ, sektor specijalnih jedinica, na Zlatici. Patrijarh CS je zahtijevao da ga obezbjeđuje isti tim koji je to radio na Cetinju tokom ustoličenja Joanikija petog septembra 2021. godine, Miloš Rakonjac, Petar Knežević i ostali. Da bi „zbunili neprijatelja“, službe Crne Gore i Srbije su odvlačile pažnju na sljedeći način: prvo je za 9,30 sati bio najavljen let „Pink“ aviona iz Beograda za Podgoricu, a sat vremena prije nego što je taj najavljeni avion trebalo da sleti, detalji su promijenjeni, pa je za novi let najavljen avion Vlade Srbije, bez liste putnika, samo sa naznakom „državna delegacija“ – piše mportal.

Na kraju je, prema navodima tog medija, Perić sletio helikopterom MUP-a Srbije u policijski kamp na Zlatici nakon čega je otišao da sa Abazovićem potpiše ugovor u vili “Gorica”.

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Written by sandzaklive

Snimanje popularne serije Kamionzije u Novom Pazaru

Abazović je brutalno slagao, cilj je Crnu Goru rasparčati između Srbije i Albanije