in

Sead Ramović: Uvijek si bio pobjednik Muftija

Proslavljeni golman koji je nekada branio za poznate evropske klubove poput Wolfsburga, Borusije Menhengladbah, Sivaspora i brojnih drugih klubova, Sead Ramović posebno je potresen zbog preseljenja na ahiret akademika Muamera Zukorlića Muftije.

Imao je, kaže, poseban odnos sa njim. Dva puta sedmično bi, kada bi bio u Novom Pazaru kaže, igrali fudbal. Bili su to prelijepi trenuci druženja iz kojih se moglo iznova učiti. Rahmetli Muftija, dodaje Ramović, uvijek je volio biti pobjednik, pa kad je i rekreacija bila u pitanju. Na svom Fejsbuk profilu podijelio je neke od anegdota sa fudbalskih termina. Iz daleke Južne Afrike, gdje obavlja funckiju trenera superligaša TS Galaxy-ja zaputio se put Sandžaka kada je do njega došla informacija o preseljenju na ahiret Muftije Zukorlića. Pamtiće ga, ističe, zauvijek kao čovjeka sa nevjerovatnom vizijom i pobjedničkim duhom.

“Dragi Muftija, teško je bilo šta napisati u ovim bolnim trenucima.
Tužna vijest zadesila me je dok sam obavljao trenerski posao u Južnoj Afirici.
Uzvišenom Gospodaru si bio draži, sada znam. Bila je čast i zadovoljstvo biti u tvojoj blizini. Sjetim se svih naših razgovora, fudbalskih termina kada smo skupa igrali. Od tebe smo iznova učili.
“Ne možeš me pobijediti Seade, bolje ti je da igraš sa mnom u ekipu. Bolje ti je da pobjeđuješ uvijek”, govorio si mi kroz smijeh.
I zaista si uvijek bio pobjednik.

Molim Uzvišenog Gospodara da ti podari džennetska prostranstva. Zauvijek ćemo te se sjećati u dovama”, poruka je kojom se na društvenim mrežama oprostio nekada poznati svjetski golman, a sada trener TS Galaxy u Južnoj Africi, Sead Ramović.

Izvor: ZSD

Prijavi post

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Objavio sandzaklive

Novi Pazar – Gradjani blokirali ulicu jer se selektivno pišu kazne

Abdullah Mujić: Pretjerivanja sa muftijinim mačkom