in

SDA Sandžaka traži zasedanje Gradskog saveta za bezbednost

SDA Sandžaka uputila je, danas, zahtev Gradskom savetu za bezbednost da održi sednicu, na kojo bi se razmatralo „grubo kršenje Ustava i zakona Srbije“ na štetu sandžačkih Bošnjaka. Za to su optuženi predstavnici tužilaštva, policije i drugi državni organi.

Stranka Sulejmana Ugljanina zahteva da Gradski savet za bezbednost razmotri „nezakonito postupanje državnih organa“ prema učiteljici Adeli Karaahmetović-Melajac i još nekoliko „ aktuelnih primera agresivnog ponašanja srpske policije prema Bošnjacima u Novom Pazaru“ Treba da se razmotre slučajevi preduzmu „konkretne afirmativne mere“ radi vraćanja poverenja Bošnjacima u državne organe i spreče  moguće neželjene posledice.

Učiteljica Karaahmetović-Melajac u žižu javnosti dospela je, prvog dana ove školske godine, zbog puštanja himne Bošnjaka Sandžaka „Ja sin sam tvoj“.

Objašnjeno je da je ona na prvom času pustila državnu himnu „Bože pravde“, a na drugom himnu sandžačkih Bošnjaka u okviru programa za doček đaka prvaka u nastavi na bosanskom jeziku.
Tim povodom ona je bila na informativnom razgovoru u novopazarskoj policiji, a po nalogu Višeg tužilaštva u ovom gradu. „Slučaj himna“ održavaju bošnjačke političke partije, prvenstveno SDA Sandžaka.

Prijavi post

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Objavio sandzaklive

(VIDEO): Novi režim saobraćaja u centru Tutina

Aganspahić doneo tri boda Novom Pazaru