in

SDA Sandžaka: Tolerantan odnos prema zločincima predstavlja opasnost po biološki opstanak bošnjaka u Sandžaku

NOVI PAZAR – Na današnji dan, 22. oktobra 1992. godine u mestu Mioče, kod Sjeverina iz radničkog autobusa na liniji Sjeverin – Priboj, oteto je i mučki ubijeno 16 građana bošnjačke nacionalnosti.
“Zločin u Sjeverinu, Štrpcima, Kukurovićima kao i mnogi zločini nad Bošnjacima Sandžaka tokom devedesetih godina počinjeni su od strane srpskih oružanih snaga.

Državni organi u Srbiji nisu sprečili ove zločine iako su to mogli i nisu kaznili počinioce ovih zločina iako su to mogli. Ovakav tolerantan odnos državnih organa Srbije prema zločinima nad bošnjacima u Sandžaku koje su počinile srpske oružane snage predstavlja objektivnu opasnost po biološki opstanak bošnjaka u Sandžaku.

Autopijac.com

Od raspada bivše SFRJ u Srbiji ne postoji vladavina prava, ne postoji pravna sigurnost ne postoji jednakost pred zakonom. Zato je neophodno u Srbiji uspostaviti pravnu državu.

Uspostavljanje Specijalnog statusa za Sandžak, je konkretan doprinos SDA Sandžaka u izgradnji moderne, funkcionalne pravne države.
Još jedanput ističemo da je u Srbiji potrebno hitno doneti Zakon o lustraciji i na taj način odstraniti iz srpskih snaga bezbednosti sve odgovorne za zločine nad Bošnjacima koji su počinili tokom 90-ih godina i dalje.

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Stižu kiša i zahlađenje

Uhapšeni Džonić BIO NA LIDIJINOM ROĐENDANU, mještani kažu da je s porodicom Đokić bio IZUZETNO BLIZAK