SDA: Nismo poslali delegaciju na dženaze Muamera Zukorlića

SDA Sandžaka nije uputila delegaciju na dženaze predsednika SPP-a Muamera Zukorlića niti je ovlastila bilo koga da se u ime SDA Sandžaka tamo pojavi, stoji u saopštenju ove partije.

U saopštenju se dodaje da je isti dan nakon što je informacija o smrti predsjednika SPP-a zvanično
potvrđena, SDA Sandžaka je ponovila zvaničan stav .

U nastavku prenosimo saopštenje za javnost u cijelosti.

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Isti dan nakon što je informacija o smrti predsjednika SPP-a zvanično potvrđena, SDA Sandžaka je ponovila zvaničan stav koji glasi: “Klanjanje dženaze namaza kao i svakog drugog namaza je lična odluka svakog pojedinca. To je naš poznati stav i praksa.”

Stav je istog dana u pisanoj formi dostavljen svim novoizabranim članovima organa u ograncima i novim članovima SDA Sandžaka.

SDA Sandžaka je opoziciona parlamentarna Stranka koja predstavlja i štiti interese građana Sandžaka i bošnjačkog naroda u Srbiji.

Obzirom da je SPP, član vladajuće Vučićeve velikosrpske koalicije koja negira genocid nad Bošnjacima i veliča ratne zločince.

SDA Sandžaka nije uputila delegaciju na to dženaze niti je ovlastila bilo koga da se u ime SDA Sandžaka tamo pojavi.

SDA Sandžaka ne podržava ponašanje, aktivnosti i postupke rukovodstva SPP-a.

Distanciramo se od primjene ruskog “čečenskog modela”, od štetnog djelovanja te vjersko političke opcije i od posljedica po građane Sandžaka.

Total
26
Shares
komentar
  1. vi stitit bosnjake sram vas bilo! kako vam nije stid… i pravoslavci su dosli na dzemazu Muftij. jedini legitmni lider za bosnjake za albance i za sve muslane u balkanu bijo je Muftija Zukorlic. Allah uzeo ga sebi jer jer ocigledno nismu bili zahvalni Allahuza tu blagodat sto nam je dao. Allahu dragi sastavi nas sa Muftijom u dzennetul firdeus Amin…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Related Posts