in

SANDZAK DANAS: Nasufovićev put od PODSTANARA do VLASNIKA VIŠE NEKRETNINA

Prema pisanju lokalnog portala Sandzak danas, Reisu-l-ulema Islamske zajednice (IZ) Srbije Nasufović je za samo dvije godine u svom vlasništvu pribavio dvije nekretnine, stan od 60 kvadrata i kuću od 304 kvadrata sa 3 ara placa.

Teks ovog portala prenosimo u cijelosti:

Svjedoci smo da sve veći broj pojedinaca u okviru obje islamske zajednice vozi najskuplje automobile i olako kupuju nekretnine, dok pojedinci ispravnih moralnih načela u okviru istih institucija žive skromno. Da bismo bolje shvatili kako dolazi do zloupotrebe prihoda islamske zajednice i vakufa napomenućemo da nikada u posljednjih više desetina godina nije javno prezentovan završni račun prihoda i rashoda niti jedne islamske zajednice. Upravo iz ovih razloga dolazi do previranja unutar islamskih zajednica, a najsvježiji primjer jeste reizbor reisa Nasufovića kojem se najjači mešihat Sandžaka suprotstavio. Ne obazirući se na protivljenje gotovo svih medžlisa u Sandžaku, Nasufović se i dalje čvrsto drži fotelje.

Postavlja se pitanje zašto se Nasufović uprkos tom protivljenju većine grčevito drži fotelje, a odgovor možemo naći u njegovom mandatu od 2016. do 2018. za vrijeme kojeg je došlo do velikog uvećanja imovine.

Za samo dvije godine Nasufović je:
kupio stan u ulici Stefana Nemanje od 62 kvadrata i kuću u Prištinskoj ulici površine 304 kvadrata na placu površine 3 ara.
Kad se uzme u obzir da je Nasufović za dvije godine mandata stekao dvije nekretnine, onda ne čudi što mu se ne ostavlja fotelja i pokušava da je zadrži po svaku cijenu.
U islamskoj zajednici na čelu sa Mevludom Dudićem dešavaju se još veće zloupotrebe koje ćemo u narednim danima objaviti.

Nova kuća Seada Nasufovića

Nova kuća Seada Nasufovića

Novi stan Seada NasufovićaIzvor: SandzakDanas

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Written by sandzaklive

VAKIF NAJVEĆE DŽAMIJE U SANDŽAKU Kako je hadži Meho naplaćivao kiriju svom podstanaru |

Rasim Ljajić o SDA Sandzaka i SPP – Politika ne treba da se tretira kao borba “na život i smrt