Sandžački bokseri Remzo Iković i Enis Adrović kandidati za Svjetsko i Evropsko prvenstvo
in

Sandžački bokseri Remzo Iković i Enis Adrović kandidati za Svjetsko i Evropsko prvenstvo

Berane može biti centar, ne samo crnogorskog, nego i regionalnog boksa, ističu iz BK Radnički, čiji bokseri se uveliko spremaju za Svjetsko i Evropsko prvenstvo.

Da su bez dileme takmičari ovog kluba iz Berana velika snaga crnogorskog boksa potvrđuju sjajni Remzo Iković i Enis Adrović.

Iković, seniorski reprezentativac u boksu i kapiten Radničkog, trenutno se nalazi na pripremama Bokserske reprezentacije Crne Gore na Zlatiboru.

On je zajedno sa Petrom Marčićem iz Budve, Edinom Alkovićem i Stefanom Savkovićem iz Podgorice, kandidat za učešće na Svjetskom seniorskom prvenstvu u boksu koje će se održati od 26. oktobra do 7. novembra u Beogradu tekuće godine.

Izvor: Bokserski savez Crne Gore

Njegov kolega iz kluba, talentovani Enis Adrović kandidat je za učešće na Evropskom prvenstvu za mlade do 19 godina koje će se održati od 13. do 24. oktobra ove godine u Budvi.

„Iković i Adrović će svoje učešće na pomenutim velikim takmičenjima morati da potvrde učestvovanjem na jednom broju jakih međunarodnih turnira u narednom periodu“, objašnjava Milija Mićo Dobrašinović, njihov trener, za portal Berane online.

Dobrašinović, Foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ovo veliki uspjeh za beranski sport i podsjeća da uz njih dvojicu, već afirmisane reprezentativce, u Radničkom ima još talentovanih mladih boksera čije vrijeme tek dolazi.

„Stasavaju neki novi klinci, koji imaju potencijal da jednog dana budu nosioci igre i u klubu i u reprezentaciji. To su Petar Veljić, Aleksa Orović, Andrija Ćeranić, te pioniri Petar, Miško i Matija Milošević koji predstavljaju budućnost ne samo beranskog, već i crnogorskog boksa“, kaže Dobrašinović.

Bokserski klub „Radnički“, Foto: Privatna arhiva

Ovo potvrđuje da se u bokserskom klubu „Radnički“ iz Berana veoma stručno i kvalitetno radi i da se boks u Beranama polako ali sigurno vraća na staze nekadašnjih uspjeha.

Podsjećamo da Remzo Iković uspješno brani i boje Radničkog iz Kragujevaca u Super ligi Srbije, kao i Željezničara iz Sarajeva u Regionalnoj bokserskoj ligi, u kojoj nastupaju klubovi sa prostora bivše SFRJ.

Piše: Berane online

Prijavi post

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Objavio sandzaklive

ERDOGANOVA EMOTIVNA PORUKA USRED NOVOG PAZARA – Mi braću iz Sandžaka…

ERDOGANOVA EMOTIVNA PORUKA USRED NOVOG PAZARA – Mi braću iz Sandžaka…

Ružić: Opasno i sramno saopštenje BNV, himna će se i dalje emitovati u školama

Ružić: Opasno i sramno saopštenje BNV, himna će se i dalje emitovati u školama