in ,

Samir Tandir napustio Stranku pravde i pomirenja – Sandzaklive.rs

Samir Tandir, potpredsjednik Stranke pravde i pomirenja se oglasio na profilima svojih socijalnih mreža saopstenjem za javnost u kojem je obavijestio javnost da je napustio Stranku pravde i pomirenja, jer se ne slaže sa politikom liste Muftijin amanet.

“Poštovani prijatelji, nisam se prethodnih mjeseci javno oglašavao u vezi situacije u stranci nadajući se da je moguće postići dogovor struja unutar SPP,da je moguće spriječiti raskol u stranci i da je to najveći amanet koji imamo prema rahmetli predsjedniku akademiku Muameru Zukorlicu.

Nažalost, odlukom predsjedništva koja je dostavljena predhodne noći u kasnim večernjim satima da se bez argumentiranog objašnjenja raspuste odbori Prijepolje, Novi Pazar i organizacija Ženske mreže, to vise nije moguće.

Cistke Sjevernokorejskog tipa i obračuni sa neistomišljenicima na ovakav način u 21. vjeku je nesto sto nikako ne mogu podržati i to nije politika SPP koju smo kreirali i sprovodili prethodnih godina.

Ako u sopstvenim redovima ne možemo naći snage za konsenzus kako druge možemo pozivati na pomirenje? Očigledno je da se SPP udaljava od politike i stavova koje smo kreirali u prethodnom periodu i te nove zaokrete ne mogu da podržim, jer ih ne vidim kao deo autentične muftijine politike. Iz tog razloga podnosim neopozivu ostavku na sve funkcije u Stranci pravde i pomirenja. O svom daljem angažmanu obavjesticu javnost kad za to bude vrijeme.”

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Rusi su ovdje ubili više civila nego nacisti u Drugom svjetskom ratu

IMA POVRIJEĐENIH / Teška saobraćajna nesreća, od udara otpao točak na Audiju