in

Šaip Kamberi napustio poslaničku grupu sa SDA Sandžaka

Foto: BNV/Partia për Veprim Demokratik

Poslanička grupa “Evropski regioni – Vojvodina, Sandžak, Preševska dolina” više ne postoji, jer je iz nje izašao narodni poslanik iz Bujanovca Šaip Kamberi.

Razlog za to je podrška liste “Zajedno za Vojvodinu“ vladajućoj većini u Skupštini Srbije, a Kamberi i poslanici SDA Sandžaka insistiraju da ostanu opozicija, pišu Bujanovačke.

Autopijac.com

Kamberi kaže da je poslanička grupa prestala da postoji onog trenutka kada je narodni poslanik sa vojvođanske liste izabran za ministra u Vladi Srbije.

Radi se o Tomislavu Žigmanovu, predstavniku vojvođanskih Hrvata, koji je sada ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

“U ovom trenutku nemamo poslaničku grupu, već djelujemo individualno. Nadamo se da ćemo naći istomišljenike iz redova demokratske opozicije“, rekao je Kamberi.

Koalicija Albanaca doline, koju predstavlja Kamberi, formirala je u avgustu poslaničku grupu s listom “Zajedno za Vojvodinu“ i SDA Sandžaka nakon konstituisanja Skupštine.

Rasturanje poslaničke grupe znači da su Kamberi i dvoje poslanika iz SDA Sulejmana Ugljanina ostali u opoziciji. Oni, međutim, ne mogu da osnuju novi poslanički klub, jer je uslov za to najmanje pet narodnih poslanika.

Izvor: Beta

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Written by sandzaklive

“Hodža, ne boj se, ja sam” – Čovjek kojem su spremali dzenazu, probudio se |

Investitori iz Kuvajta žele ulagati u BiH, problem je odnos vlasti prema njima