in

Sa 13 godina postala multimilioner | Info

Nalazi se na američkoj listi 50 najuticajnijih inovatora u oblasti tehnologije

Izvor: www.today.com/screesnhot

Nila Hajles iz SAD je sa samo 13 godina pronašla tajnu uspeha i shvatila da svoj talenat za crtanje može da unovči, pogotovo u vremenu brzog tehnološkog napretka.

Nila je postala multimilioner nakon što je svoja umetnička dela krenula da postavlja na NFT platformu za prodaju digitalnih dobara.

NFT je skraćenica za Non-fungible (nedeljivi ili nezamenljivi) token. To je jedan vid kriptovalute koja omogućava da se razna umetnička dela na različitim medijima i sajtovima prodaju putem mehanizama digitalne trgovine.

Nakon što napravi ilustarciju Nila je postavlja na NFT sajt gde je ljubitelji ovog tipa umetnosti mogu kupiti za neku od najpopularnijih kriptovaluta.

Na ilustracijama Nile Hajes prikazane su žene izduženog vrata, od istaknutih ličnosti poput bivše prve dame SAD Mišel Obame ili čuvene Merilin Monro, pa sve do “običnih” žena iz svakodnevnog života.

“Crtam žene iz svih krajeva sveta jer me inspirišu različite kulture”, kaže Nila koja je ideju za svoju kolekciju “Dugi vratovi” pronašla u svojoj omiljenoj igrački iz detinjstva, jednoj vrsti dinosaurusa sa dugačkim vratom kojeg je smatrala izuzetno moćnim.

Ova mlada umetnica do sada je uspela da zaradi 7 miliona dolara.

Nalazi se na američkoj listi 50 najuticajnijih inovativatora u oblasti tehnologije, a imala je i čast da napravi digitalnu kolekciju za ”Time” magazin u kojoj je uz pomoć svojih radova prikazala 100 najuspešnijih žena godine.

(MONDO)

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Hapšenje Darka Šarića

Više javno tužilaštvo naložilo ekshumaciju tijela bivšeg muftije Muamera Zukorlića