in

RUSKA BLAMAŽA / Putinov novinar ponosno pokazivao moćno oružje, sutradan su ga Ukrajinci uništili (VIDEO)

Aleksandr Kots je ponosno pokazivao samohodni teški minobacač 2S4 Tulipan 240 mm u propagandnom izvještaju iz Severodonjecka odakle je izvještavao nakon što je premješten iz Mariupolja

Novinar blizak Kremlju je izvjaštavajući iz Donbasa slučajno odao poziciju velikog ruskog minobacača, nakon čega ga je Ukrajina dan kasnije digla u zrak, pokazuju dramatične snimke dronom.

Aleksandr Kots je ponosno pokazivao samohodni teški minobacač 2S4 Tulipan 240 mm u propagandnom izvještaju iz Severodonjecka odakle je izvještavao nakon što je premješten iz Mariupolja.

To je bio minobacački sustav najvećeg kalibra u službi, koji ispaljuje ogromne granate F864 od 130 kilograma i dometa od 10 kilometara.

Kotsov izvještaj iz Rubižnje, namijenjeno Rusima kod kuće, prikazalo je divovski minobacač iz nekoliko kutova, koji također može ispaliti laserski navođene metke Smel’chak, nuklearne granate 3B11 i 308 raketa.

No, manje od 24 sata nakon emitiranja njegove priloga, ukrajinske snage su raznijele minobacač u komade, te se radosno pohvalile svojim uspjehom.

Ogromni minobacač tako nestaje u ogromnoj vatrenoj kugli, nakon čega njegovo streljivo dodatno detonira, vidi se na snimci.

To je prvi potvrđeni ruski gubitak minobacača 2S4 od početka agresije, iako Kremlj navodno ima još 400 minobacačkih sustava u rezervi.

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Poglavar muslimana u Rusiji Rawil Gaynetdin: Islamski svijet očekuje pobjedu Rusije u Ukrajini!

Nacistički pozdrav maturanata u Brodu